Verificirani programi
Informacije
Sjedište:
Grge Novaka 3, Zagreb

Telefon:
01/ 38 38 121

Mobitel:
098 23 77 58

E-Mail:
Radno vrijeme:
Utorak, srijeda i četvrtak od 17 do 19 h
Upisi
Upis druge generacije

Telefon:
01/ 38 38 121

Mobitel:
098 23 77 58

Prijava:

Dr. sc. Lana Hudeček

Rođena sam 20. studenoga 1960. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završila sam u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala sam 1986. godine. Iste sam godine počela raditi kao pripravnik u Zavodu za jezik Instituta za filozofiju i folkloristiku. Godinu dana kasnije primljen sam u stalni radni odnos. Magistrirala sam 1994. godine s temom Oblici pridjeva u sanktoralu Hrvojeva misala.
2003. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu obranila sam doktorsku disertaciju pod nazivom Izražavanje kategorije posvojnosti u hrvatskom jeziku do polovice 19. stoljeća.
Područje mojeg rada je suvremena jezična norma, leksikografija, leksikologija i povijest jezika. Autorica sam više djela iz tog područja.
Sudjelovala sam u radu znanstvenih skupova, okruglih stolova, stručnim skupovima te u radijskim i televizijskim emisijama. Bila sam izvršna urednica 31 knjige Rasprava instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.
Članica sam povjerenstva za državno takmičenje iz hrvatskog jezika. Svojim sam predavanjima sudjelovala na poslijediplomskom studiju lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te na Ratnoj školi.
Jedan sam od autora i izvršnih urednika Hrvatskog jezičnog savjetnika, te jedan od obrađivača Rječnik hrvatskog kajkavskog jezika. Autorica sam dvije knjige. Suautorica sam udžbenika za hrvatski jezik za četvrti razred gimnazije i srednjih strukovnih škola. Jedna sam od urednica Školskog rječnika hrvatskog jezika koji se izrađuje u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje .
Voditeljica sam projekta Jednosvezačni normativni rječnik hrvatskog jezika koji izrađuje institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.
Predavačica sam Hrvatskim studijima gdje studentima komunikologije držim kolegije Jezično-stilske vježbe, Stilistika u medijskoj komunikaciji i jezik medija.
Voditeljica sam jezičnih kolegija i predavačica na Visokoj novinarskoj školi u Zagrebu. Studentima četvrte godine kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu predajem izborni kolegij Izricanje posvojnosti u hrvatskom jeziku.


Copyright 2008. STUDIA VITA •site by MidiCOM

x
Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.